Бенефити на додатоци за пред тренинг Остави коментар

Дотатоците за пред тренинг се составени од неколку клучни состојки, како што се кофеин и бета-аланин, кои работат заедно за да ги подобрат вашите тренинг сесии. Со земање додатоци за пред тренинг сте способни да постигнете врвни перформанси и ефикасност во теретана, што ќе ви овозможи да тренирате и потешко и подолго.

КОФЕИН

Кофеинот помага да согорувате повеќе маснотии. Студијата од 1995 година покажа дека кофеинот ги зголемува трошоците за енергија до 11%, што помага да согоруваат дополнителни калории и да се промовира губење на масти.

Кофеинот, исто така, го зголемува адреналинот кој помага побрзо да ги распаѓа масните клетки. Друга студија од 2004 година покажа дека кофеинот помага во зголемување на согорувањето на мастите директно до 29%.

Кофеинот може да помогне да се подобрат перформансите. Кофеинот, на пример, може да ги подобри физичките перформанси за 11-12%, во просек

Л-ЦИТРУЛИН

Цитрулин може да го зголеми протокот на крв и издржливоста. Студијата од 2006 година покажа дека цитрулинот е фитонутриент кој работи како вазодилататор и се смета дека го зголемува времето до исцрпување за време на вежбањето

Понатаму, со зголемување на протокот на крв се гледа да се промовира подобра испорака на хранливи материи во мускулните ткива за да се зголеми брзината на обновување на мускулите после вежбање.

Цитрулинот може да ги подобри перформансите со намалување на замор. Една студија објавена во списанието за наука за исхрана покажала дека вежбањето предизвикано од замор е намалено кога се дополнува со цитрулин

БЕТА-АЛАНИН

Бета-аланин го забрзува растот на мускулите. Бета-аланин го регулира количеството на карнозин во мускулите. Главната улога на карнозин е регулирање на нивоата на киселост. Студијата од 2015 година покажа дека карнозин ги неутрализира нивоата на киселост и може да му помогне на мускулот да направи повеќе работа и да ви дозволи да тренирате поинтезивно .

А студија во 2011 покажа дека бета аланин, поради регулацијата на карнозин, помага во изградбата на повеќе мускули за помалку време.

ТАУРИН

Тауринот ги подобрува перформансите. Една студија од 2004 година покажа дека додавањето на таурин ги штити мускулните клетки од оксидативниот стрес кај луѓето

Дополнувањето со таурин дозволува подолго и потешко вежбање. Ова е затоа што таурин ефикасно ги отстранува отпадните продукти во мускулните клетки за време на вежбањето

Л-ТИРОЗИН

L-тирозинот помага во одржувањето на менталниот фокус во стресни ситуации. Интензивното вежбање може да го намали фокусот поради количината на стрес што се става на телото. Тоа е затоа што телото гори преку есенцијални невротрансмитери како допамин и адреналин. L-тирозин помага да се изградат овие невротрансмитери.

Л-АРГИНИН

L-аргинин помага да се подобри протокот на крв. L-аргинин е амино киселина која помага да се прават протеини. Исто така, станува и азотен оксид на гасот (NO) во телото. Помага да се релаксираат крвните садови, па крвта богата со кислород може да циркулира низ артериите.

Сите овие клучни состојки, ги содржи SAMURAI KATANA SHADOW

кој може да гo нарачате на нашата веб страна www.hardcoreshop.mk

*  Статиите објавени на hardcoreshop.mk се од информативен карактер и не се приспособени во зависност од индивидуалните потреби. За да употребувате одредена диета или суплементи консултирајте се со вашиот доктор или нутриционист.

Сподели:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *