Текстотека

Колку е важна инсулинската чувствителност?

Повеќето од луѓето кои ја посетуваат теретаната, сеуште не знаат колку е битна инсулинската чувствителност!

• Тоа е од клучно значење.

• Ако не сте чувствителни на инсулин, многу од храната што ја јадете нема да ви бидe доставенa до вашите мускули, туку ќе се чува како масти.

• Згора на тоа, не можете ефикасно да го изгорете вашето масно ткиво ако сте отпорни на инсулин.

• Луѓето имаат тенденција да го избегнуваат ослободувањето на инсулин со постојано јадење диети со ниски јаглени хидрати. Избегнување на јагленохидратите не само што не го поправа проблемот, туку ви ослабува мускулен раст.

• Значи, вистинската опција би била да се оптимизира инсулинската чувствителност и да се започне со употреба на јаглехидрати за да се изгради мускул, наместо да се грижите за јагленохидратите и инсулинот. Направете ги да работат за вас.

• Инсулинската сензитивност го подобрува мускулниот раст, намалува масното ткиво, ја забрзува загубата на маснотии, го намалува воспалението и го намалува ризикот од развој на метаболички нарушувања, како што се дијабетес тип II и метаболичен синдром. Инсуломин

• Максимизирајте складирање на мускулен гликоген за да се минимизира складирањето на маснотиите

 • Помош за промовирање синтеза на протеини

• Помогнува да добиете маснотии без продукти за загуба на масти на база на стимулант

• Помогнува за подобрување на мускулната полност, васкуларноста и долго да се осеќате напумпани

• Помогнува да манипулира со јаглехидратите да работат за вас, а не против вас

• Помош за промовирање на анаболичко опкружување

 • Помош за промовирање на оптимална апсорпција на хранливи материи

*  Статиите објавени на hardcoreshop.mk се од информативен карактер и не се приспособени во зависност од индивидуалните потреби. За да употребувате одредена диета или суплементи консултирајте се со вашиот доктор или нутриционист