Колаген и негови ефекти

Колаген е најзастапениот протеин во нашето тело. Tој сочинува околу 25-35% од вкупната содржина на белковини во организмот. Во мускулното ткиво служи како главна компонента на ендомизиумот. Колагенот сочинува 1-2%

Сподели:
Повеќе
Остави коментар