fbpx

Разликата помеѓу Л-карнитин и Ацетил Л-карнитин?

Знаеме ли која е разликата помеѓу обичен Л-карнитин и Ацетил Л-карнитин?За првиот сме читале и слушале многу.Тоа е полуесенцијална е амино киселина која ја произведува нашиот организам (но само10% од

Сподели:
Повеќе
Остави коментар

Колаген и негови ефекти

Колаген е најзастапениот протеин во нашето тело. Tој сочинува околу 25-35% од вкупната содржина на белковини во организмот. Во мускулното ткиво служи како главна компонента на ендомизиумот. Колагенот сочинува 1-2%

Сподели:
Повеќе
Остави коментар

Девојки и протеини, најчесто поставувани прашања…

Напишано од Христина Марковска професионален фитнес тренер Девојка. Вежба, сака да качи мускулна маса/сака да намали телесни масти, чита на интернет за whey протеин. После секоја нова прочитана информација, следат

Сподели:
Повеќе
Остави коментар

Ашваганда

Ашваганда е адаптогена билка која е популарна поради нејзините ефекти како невропротективната, антиаксијантна, антидепресивна и антиинфламаторна… Придобивки: Ашвагандата може да зголеми мускулна маса и сила. Студијата од 2010 објавена во

Сподели:
Повеќе
Остави коментар
error: Известување: Содржината е заштитена !!