Колачиња – Cookies

На веб-страницата www.hardcoreshop.mk  се користат т.н. „cookies“ (колачиња) за да ви помогнат да ја прилагодите вашата употреба на Интернет на Вашите потреби, како и да ја оптимизирате употребата на некои функции.

Колачињата се текстуални датотеки што се хостирани на вашиот компјутер од веб-сервер. Овие датотеки не можат да се користат за да се изврши некоја програма или да се испорача вирусот на Вашиот компјутер. Некои колачиња се бришат откако ќе истече сесијата на прелистувачот, или откако Вашиот прелистувач ќе се затвори (наречени колачиња за сесии). Овие колачиња служат за да идентификуваат дека веќе сте посетиле одредени делови од нашата страница или дека веќе сте најавени на Вашата сметка.

Други колачиња остануваат на Вашите уреди и тие се користат од нас за да го препознаат прелистувачот за следната посета на нашата страница (постојани колачиња).

Во Вашиот прелистувач, можете да изберете опција за да добиете информации за поставките за колачиња и можете да донесувате свои одлуки дали прифаќате или одбивате колачиња во специфични ситуации или секој пат кога ќе ја посетите веб-страницата. Блокирањето колачиња може да ја ограничи функционалноста на нашата веб-страница или апликација.

Колачињата се уникатно доделени на Вас и може да ги прочита само Интернет-сервер во доменот што ги испратил до Вас. Една од основните цели на овие датотеки е да обезбедат придобивки што ќе ви заштедат време.

Категории на колачиња

Во овој дел, ние ќе ве информираме за видовите колачиња што ги користиме кои Ви помагаат да се движите и да користите веб-услуги.

Функционалните колачиња, како што имплицира нивното име, ги зачувуваат претходно внесените информации (на пр. Локации) и се основа за обезбедување подобра услуга. Овие колачиња собираат анонимни информации и не можат да ги следат вашите постапки на други веб-страници.

Колачињата за перформанси значат собирање информации за страниците што најмногу ги посетувате. Овие колачиња не чуваат информации за вас или вашиот кориснички идентитет, а целта им е да ја подобрат работата на страницата, сето тоа заради целите на вашето подобро искуство како корисник.

Колачињата за маркетинг цели, како што подразбира името, се користат за директни маркетинг цели во согласност со Вашите интереси и интереси и се користат за снимање на Вашите посети на веб-услугата. Ние сакаме да го свртиме Вашето внимание на фактот дека податоците собрани преку маркетинг колачиња може да се споделат со трети лица (на пр. Рекламни) заради подобрување на таргетирање и рекламирање.

Колачиња од трети лица

Нашата страница исто така користи колачиња на Google AdWords и ние работиме со Google Analytics. Што значи тоа:

  • Google Adwords е услуга за аналитика на Google Analytics 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; “Google”) и неговите колачиња се користат за следење на конверзиите или за генерирање на статистиката за конверзија на корисниците на „Адворд“. Ако пристапите до нашата веб-услуга преку реклами на Google, Google Adwords ќе постави колаче на вашиот уред (наречено “колаче за пренасочување”). Ова колаче ќе исчезне по 30 дена и не води до лична идентификација на посетителите. Ако колачето не исчезне кога посетувате одредена страница, можеме да препознаеме дали посетителот кликнал на рекламата и дали Гугл го пренасочил корисникот кон нашата веб-услуга. Секој огласувач има различни колачиња. Поради оваа причина, колачињата не можат да се следат преку веб-страницата на огласувачот. Рекламните можат да го видат вкупниот број на корисници кои кликнале на нивната реклама и колку корисници биле пренасочени кон страницата за следење на ознаките со ознаки. Ако не сакате да учествувате во процесот на набудување, можете да блокирате колачиња со поставување блок за колачиња на доменот на googleadservice.com.
  • Google Analytics е услуга за аналитика на Google Inc. Google Inc. (1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; “Google”)  и неговите колачиња служат за да се добијат информации за вашата употреба на нашата веб-услуга и обично се пренесуваат и чуваат на серверот Гугл во САД. Опцијата IP анонимност е активна на нашата страница, така што IP адресата на корисниците во рамките на земјите-членки на ЕУ и во други земји обврзани со Договорот за европското економско подрачје е исклучена. Само во исклучителни случаи, целосна IP адреса ќе биде испратена на серверот Google (во САД) каде што ќе биде скратена. Гугл ќе ги користи овие информации за да ја оцени вашата употреба на нашата веб-страница, да собира извештаи за вашите активности и да ги следи веб-страниците на другите услуги. IP адресата достапна за Google Analytics нема да биде поврзана со други податоци на Google. Забележете дека имате опција да престанете да чувате колачиња во поставките на прелистувачот, но имајте предвид дека во овој случај можеби нема да можете да ги користите сите карактеристики на веб-страницата. Со инсталирање на додаток на прелистувачот, достапен на: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en, може да спречите Google да ги собира и обработува податоците генерирани од колачето кога користите Интернет-страница (вклучувајќи ја и вашата IP) адреса)
  • Facebook алатка за ретродукција на корисници на веб-страници од Facebook Inc(1601 S. California Ave., Palo Alto, CA 94304, USA; “Facebook”) се користи доколку сте корисник на Facebook. Оваа алатка ќе произведе неидентификувачки контролен број кој ќе биде испратен на Facebook за анализа за маркетинг цели. Од друга страна, ја шифрираме вашата е-пошта и ја испраќаме на Фејсбук во шифрирана форма. Препознавајќи ги колачињата и пренесувајќи шифрирана информација, Фејсбук ќе ви овозможи упати на насочен производ во форма на персонализирано рекламирање. Може да се откажете од користењето на Facebook алатката на: https://www.facebook.com/ads/website_custom_audience.