Текстотека

Најдобрите вежби за изградување на 3Д рамена

Арнолд Прес

Секој тренинг или вежба со “Арнолд” во името сигурно ќе произведе резултати, и оваа не е исклучок. Арнолд Прес е варијација на традиционалниот прес за рамо, напаѓајќи ги рамењата на специфичен начин на дното на движењето.


Странично Подигнување

Ова е класична вежба и тоа со добра причина: функционира. Започнете со теговите на ваша страна, а потоа, додека ја контролирате тежината, кренете ги рацете странично со мала витка во лактот.


Летање за задно рамо на сајла(rear delt cable fly)

Земете го кабелот лево со десната рака и кабелот од десната страна со левата рака. Откако ќе го направите тоа , повлечете ги кон градите во двете насоки, држете ги рацете право. Повлечете со рацете додека вашето тело не формира форма “Т”.


*  Статиите објавени на hardcoreshop.mk се од информативен карактер и не се приспособени во зависност од индивидуалните потреби. За да употребувате одредена диета или суплементи консултирајте се со вашиот доктор или нутриционист