Текстотека

Методи на Арнолд

Планот на Арнолд за маса се состои од неколку методи. Вежбите се долги, тренинг сесијата може да потрае од 1,5 до 2 часа. Сепак, ова е неделив дел од процесот на градење на маса. Арнолд вели доволно се 8 недели за да добиете видливи резултати на вашето тело, па ако сте подготвени за предизвик, можете да го пробате метод на арнолд. Овај метод на Арнолд е наменет за маса.

 Метод # 1 – Макс напор

Првиот метод е прилично едноставен, но ефикасен . Одете со една вежба и направете го пирамидалниот концепт. Почнувајќи со 20, повторувања, потоа 10, 8 и 5. Со 5те повторувања, земете ја најголема тежина што можете да ја подигнете.

Метод # 2 – Обратен ефект (1-10)

Започнете со тежина што може да извршите само 1 повторување. Потоа продолжете со помала тежина каде што можете да направите две повторувања. Следете го овој концепт додека не достигнете 10 повторувања.

 Дел за исхрана

Аспектот на исхрана на Арнолд е еден од главните катализатори за градење на мускулна маса. Покрај тоа, основно е да внесувате доволно калории во текот на денот. Сепак, важно е да следите одредени диетални инструкции и тие калории повеќе да бидат “добри” калории. Како што вели Арнолд, оброците базирани на протеини се од суштинско значење за поддршка на мускулниот раст. Дополнително, Шварценегер советува употреба на различни протеински додатоци за да внесете доволно грама протеини. Хардкор ви препорачува Muscle Whey Complex од Yamamoto Nutrition.

Тренинг:

Ден 1. Гради, Грб, Стомачни

Ден2. Раце, Рамена, Стомачни

Ден3. Нозе, Стомачни

Тренинг се прави 6 пати неделно.

*  Статиите објавени на hardcoreshop.mk се од информативен карактер и не се приспособени во зависност од индивидуалните потреби. За да употребувате одредена диета или суплементи консултирајте се со вашиот доктор или нутриционист