Текстотека

Како може глутаминот да ви помогне во вашата цел?

Како додаток во исхраната, Л-глутаминот може да помогне при:

  • градењето на дефинирани мускули и побрзо закрепнување веднаш по вежбањето
  • во исто време ќе ви ја зголеми силата, па ќе можете уште поинтензивно да вежбате подолг временски период
  • ако сте на диета, земањето глутамин ќе ви помогне за да ги зачувате дефинираните мускули и да го загубите салото
  • овој производ може да помогне за намалување на болката во мускулите и заморот, ќе ви ја подобри енергијата и ќе ја подобри природната способност на организмот да се бори против инфекции
  • одличен е и за оние кои имаат артритис, воспаленија, чиреви и автоимуни болести

Најдобриот глутамин на нашиот пазар:

100% Pure L-Glutamine

 

 

* Статиите објавени на hardcoreshop.mk се од информативен карактер и не се приспособени во зависност од индивидуалните потреби. За да употребувате одредена диета или суплементи консултирајте се со вашиот доктор или нутриционист.