Текстотека

Зошто дроп сериите се толку ефикасни?

Целта на дроп сериите е да ги “шокира” вашите мускули со ставање поголем стрес врз нив во подолг временски период отколку во традиционален сет. Повеќе шок резултира на повеќе мускулна хипертрофија(мускулен раст).

Дропсетите се ефикасни затоа што го активираат целиот спектар на мускулни влакна кои се движат.

Вие ги користите вашите мускулни влакна со брз тренд кога ја движите почетната тешка тежина, а со дроп сериите ги повикувате вашите бавни мускулни влакна додека го завршувате остатокот од сетот.

Целокупниот обем на крв што се движи кон мускулната група што се тренира во дроп серии е толку голем што ќе доживеете неверојатно пумпање додека ги пополнувате целните мускули со кислородна крв, збогатена со протеини, поставувајќи ја фазата за хипертрофија( мускулен раст).

 

* Статиите објавени на hardcoreshop.mk се од информативен карактер и не се приспособени во зависност од индивидуалните потреби. За да употребувате одредена диета или суплементи консултирајте се со вашиот доктор или нутриционист.