Текстотека

“WINTER BULK“ диета за квалитетна зимска маса!

Оваа диета е за оние кои сакаат да постигнат мускулна маса во зимскиот “bulking“ период.

 

Извори на протеини ќе бидат :

Јајца, бифтек, пилешки стек, протеин суплемент

Извори на јаглехидрати ќе бидат: овес, бел ориз.

Извори на масти ќе бидат: жолчките од јајцето, путерот од кикири, бадемите, маслиновото масло.

Јаглехидратите ќе ги конзумирате тогаш кога е најпотребно да се конзумираат, на сабајле, пред и после тренинг.

 

Оброк 1

 • 150г овес
 • 5 цели јајца
 • мултивитамин
 • банана

 

Оброк 2 – Оброк пред тренинг

 • 400г бел ориз
 • 250г пилешки стек
 •  салата по избор

 

Оброк 3 – Оброк после тренинг

 • 400г бел ориз
 • 250г пилешки стек
 • салата по избор
 • 1 јајце

 

Оброк 4

 • 200г јунешки бифтек
 • салата по избор
 • 1 лажица маслиново масло

 

Оброк 5

 • 50г бадеми
 • 2 дози квалитетен казеин протеин
 • 1 лажица путер од кикири

 

Ние ви го препорачуваме најдобриот казеин на нашиот пазар :

Casein 100 Strawberry Banana

Вкупно протеини, јаглехидрати и масти: 

Протеини : 314г

Јаглехидрати: 400г

Масти: 82г