Текстотека

Што се тоа дигестивни ензими?

Дигестивниот ензим претставува комплексна форма на протеини што може да помогне да ја разложува храната во помали хранливи материи. Овие помали молекули можат полесно да се апсорбираат во човечкото тело и на тој начин му овозможуваат на телото да ги искористи сите хранливи материи.

Дигестивните протеини обично се генерираат преку панкреасот, а некои се направени и од желудникот и устата. И додека тие се претежно произведени природно, постојат одредени производи во кои се присутни ензими.

На фитнес пазарот денес постојат различни протеини кои ги содржат дигестивните ензими.

Кај нас најквалитетен протеин со дадаток на ензими е ISO-FUJI од Yamamoto Nutrition и истиот можите да го најдите во нашите продавници . Производот е збогатен со витамин Б6, кој се бори со заморот, и го содржи природниот дигестивен ензим бромелаин.

Дигестивните ензими се еден од клучните елементи за целокупното здравје и благосостојба. Како што знаеме, за да се изгради мускул, потребен е соодветен внес на протеини и добро варење на тие протеини.

*  Статиите објавени на hardcoreshop.mk се од информативен карактер и не се приспособени во зависност од индивидуалните потреби. За да употребувате одредена диета или суплементи консултирајте се со вашиот доктор или нутриционист