Текстотека

Придобивки од Tribulus Terrestris

ШТО Е TRIBULUS TERRESTRIS?

Tribulus Terrestris или Бабин заб е растение кое расте ширум светотЧесто се користи во спортските додатоци поради неговите својства да го зголемува тестостеронот. Безброј истражувања покажуваат дека оваа билка природно ги зголемува нивоата на тестостерон во организмот, ја зголемува сексуалната моќ и го поддржува здравјето на кариоваскулаторниот систем. Покрај тоа, исто така може и да ја подобри циркулацијата и да помогне во лекувањето на неплодност

ЗДРАВСТВЕНИ ПРИДОБИВКИ

Оваа традиционална кинеска билка го поддржува растот и обновувањето на мускулите, ја зголемува силата и ја зголемува физичката издржливост. Се користи и за поттикнување на сексуалната желба како кај мажите, така и кај жените. Многу спортисти тврдат дека оваа билка е многу побезбедна алтернатива за анаболичките хормони. Не само што ја зголемува мускулната маса, туку исто така може да помогне и во лекувањето на сексуалните дисфункции и намаленото либидо. Другите придобивки од Бабиниот заб вклучуваат:

 • Ги зголемува нивоата на хормонот DHEA (Дехидроепиандростерон)
 • Има силни анаболитички ефекти
 • Ја намалува абдоминалната дилатација
 • Лекува сексуална импотенција
 • Ги подобрува спортските перформанси
 • Го засилува либидото
 • Ја зголемува мускулната маса
 • Дава поголема сила
 • Помага во намалување на телесните масти
 • Го подобрува телесниот состав
 • Го чува здравјето на бубрезите
 • Ја зголемува сексуалната желба
 • Ги зголемува енергетските нивоа
 • Го поттикнува апетитот
 • Го намалува заморот во мускулите

 

Најмоќниот трибулус на нашиот пазар: 

TRIBULON BLACK | 120 caps

Статиите објавени на hardcoreshop.mk се од информативен карактер и не се приспособени во зависност од индивидуалните потреби. За да употребувате одредена диета или суплементи консултирајте се со вашиот доктор или нутриционист.