Текстотека

Најдобрите суплементи за зголемување на енергија!

КРЕАТИН

Креатинот е од клучно значење за циклусот ATP (аденозин трифосфат), односно за серијата реакции кои обезбедуваат моментална енергијаКолку повеќе има креатин во мускулите за време на тренингтолку побрзо телото создава енергија, што се преведува во можност за правење поголем број повторувања пред да настапи заморот.

Како се користи?

Се земат 2 – 5 грама пред и по тренингодносно максимално 1грама дневно.

Ние ви го предложуваме најдобриот креатин достапен на нашиот пазар:

CREATINE MONOHYDRATE | 500 gr

 

БЦАА

BCAA препаратите содржат 3 есенцијални аминокиселинилеуцин, изолеуцин и валинТие се посебно ефикасни кога се земаат пред самиот тренинг и помагаат за транспорт на креатинот, гликозата и на други хранливи материи во мускулните клетки, каде се користта како гориво за физичка активност. BCAA кои се земаат по тренинг го сузбиваат нивото на кортизолот (хормонот на сресот), што дава чувство на помал замор и воспаление на мускулите.

Како се користи?

Во вид на прашок или капсули, 5 грама BCAA пред и после тренинг, односно најмногу 10 грама дневно.

Најдобрата БЦАА на нашиот пазар:

https://hardcoreshop.mk/shop/bcaa-high-speed-600gr/

 

АРГИНИН

Аргининот е аминокиселина која се конвртира во азот моноксид (NO), гасна молекула која предизвикува опуштање на крвните садови, што овозможува далеку поголем проток на кислород и хранливи материи во крвотокот. Посебно се чувствува разликата кај оние мускулни партии кои се тренираат, затоа што овие дополнителни хранливи материи им помагаат на тие мускули да совладуваат поголем напор.

Како се користи?

Се земаат 3 грама еднаш или два пати дневно, а најмалку една доза пред тренинг.

Наш предлог за аргинин суплемент е:

AAKG MEGA HARDCORE 120 Caps

 

КОФЕИН

Кофеинот брзо протресува, со тоа што делува на централниот нервен систем, но исто така придвижува и некои други енергетски системишто се покажало како „booster” пред тренингИстражувањата покажале дека земањето кофеин еден час пред тренинг овозможува совладување на поголеми оптоварувања и изведување на поголем број повторувања, бидејќи го отапува чувството на мускулен замор.

Како се користи?

За подобрување на резултатите од тренингот, треба да се отфрли консумирањето на кафето (или на секој друг облик на кофеин) во текот на денот и да се земаат 100 – 400 милиграми  кофеин еден час пред тренингот.

Yamamoto Caffeine TABS | 100 caps

 

Статиите објавени на hardcoreshop.mk се од информативен карактер и не се приспособени во зависност од индивидуалните потреби. За да употребувате одредена диета или суплементи консултирајте се со вашиот доктор или нутриционист.