Текстотека

Како да добиете цврсти стомачни мускули?

За да имате цврсти и убави стомачни, морате малку да се помачите. Првично ќе морате да се ослободите од вишокот масти на стомакот (кардио тренинг) и да ги изградите вашите стомачни мускули (тренинг за сила) за да имате видливи и дефинирани стомачни мускулиОвие две работи морате да ги комбинирате  ако сакате да ги добиете резултатите што ги посакувате.

Најбрзиот начин за да се ослободите од вишокот масти околу вашиот стомак е да вклучите кардиоваскуларни вежби со висок-интензитет.

 Доколку ги тренирате само стомачните мускули и правите тренинг за сила, без да правите кардио тренинг за губење на масти, вие ќе имате стомачни скриени под резервната гума. Доколку пак правите само кардио тренинг, без да изведувате вежби за сила и градење на мускулите, вие нема да имате дефиниција, ќе имате само рамен стомак со благо изразени стомачни мускулиЗатоа е потребно да ги тренирате стомачните и да правите кардио тренинг за да добиете убави стомачни мускули за што е можно пократко време.

Стомачни вежби кои треба да ги правите: