Текстотека

Л-Таурин и употреба

L-Taurine е амино киселина која најчесто се наоѓа во јајца, млечни производи, црвено месо и риба. Се претпоставува дека L-Taurine може да игра корисна улога во поддршка на различни процеси, вклучувајќи:

  •  Синтеза на протеини
  •  Мобилна хидратација
  •  Метаболизам
  •  Срцева функција

Се смета дека L-Taurine, исто така, може да го промовира здравјето на срцето, помагајќи да се поддржи здраво, стабилно отчукување на срцето.  Дополнително, се претпоставува дека L-Taurine може да ја зголеми синтезата на протеини и амино киселини, како и да го поддржи метаболизмот за губење на маснотии.

Освен тоа што се продава сам по себе, L-Taurine често се среќава во пред-тренинг или креатински производи. Поради ова, секогаш треба да ги следите упатствата на суплементот за најдобри и најбезбедни резултати. Вообичаено, се препорачува 500-1000mg да се зема секојдневно. Размислете за складирање на L-Taurine со креатин, бидејќи и двете можат да работат синергистички за одлични резултати!

Најдобар Л-Таурин суплемент на нашиот пазар: 

Tau POWDER 300 gr

 * Статиите објавени на hardcoreshop.mk се од информативен карактер и не се приспособени во зависност од индивидуалните потреби. За да употребувате одредена диета или суплементи консултирајте се со вашиот доктор или нутриционист.