Текстотека

Колку грама протеин ви е потребно после тренинг?

Протеинот е есенцијален за одржување и градење на мускулите, но нема потреба да се конзумираат сурови јајца како Роки за да се добие максимална корист од протеините. Конзумирајќи 20 грама протеини по тренингот треба да го направите трикот, објавуваат британските истражувачи.

Во студијата, 48 мажи конзумираа нула, 10, 20 или 40 грама протеини веднаш по тренингот. Дозите од 20 грама и 40 грама поефикасно ја стимулираа синтезата на мускулните протеини – процесот кој помага да се промовира поправката и раст на мускулите по учесниците во вежбањето, отколку помалите количини. Сепак, дозата од 40 грама не произведувала никаква дополнителна корист.

Идеална доза

Идеална доза на грама протеин после тренингот е 20-40 грама. Конзумирајте 20-40 грама протеин веднаш после вашиот тренинг за максимални резултати.

Ние ви препорачуваме најдобриот протеин на нашиот пазар кој ќе ги задоволи вашите потреби:

https://hardcoreshop.mk/shop/100-whey-100-2275-gr-bag/

 

Статиите објавени на hardcoreshop.mk се од информативен карактер и не се приспособени во зависност од индивидуалните потреби. За да употребувате одредена диета или суплементи консултирајте се со вашиот доктор или нутриционист.