Суплементи, Текстотека

Fenugreek употреба и придобивки

Fenugreek – додаток во исхраната во капсули со екстракт од тилчец (пискавец / Грчко семе )1500mg во дневна доза
🟢Природна вијагра. Семето тилчец е одлично за мажите зошто содржи диосгенин, супстанца која делува како вијагра. Истражувања покажале дека семето пискавица е вистински афродизијак, односно Влијае на нивото на тестостерон кај мажите.
🟢Во западната медицина, семето пискавица се користи за инфекции на грлото, белите дробови и дишните патишта. Добро е за борба против алергии и грозници затоа што стимулира работа на бубрезите и белите доброви и го загрева телото.
🟢 Го намалува нивото на холестерол и го подобрува варењето
🟢 Го зголемува мајчиното млеко
🟢Помага во контрола на дијабетесот и нивото на шеќер во крвта
🟢Помага во ублажување на симптомите на ПМС
нарушувања на менструацијата и неплодност и кај жени со хиперандрогенизам.
🟢Го намалува холестеролот
🟢Се бори против воспаленијата
🟢Ја намалува токсичноста на алуминиумот
Текстот го подготви
Христина Марковска