Суплементи, Текстотека

Кре Алкалин и неговите ефекти

КРЕ-АЛКАЛИНСКИ КРЕАТИН (ПУФЕРЕН КРЕАТИН)
Пуферираниот креатин е патентирана форма на креатин што не се претвора во креатинин, што го прави најмоќната достапна форма на креатин. Има подобра биорасположивост од монохидратот, што значи дека е избалансиран со pH (pH помеѓу 7-14) и целосно растворлив во вода.
Ја намалува можноста за грчеви во стомакот, надуеност и задржување на водата кои се некогаш поврзани со редовниот креатин монохидрат. Обично, овие проблеми се предизвикани од конверзија на креатин во креатинин.
Kre-Alkalyn се справува со овие ефекти со прилагодување на pH на монохидратниот креатин со алкален прав, како што се магнезиум, сода или бикарбонат.
Во овој пристап, Kre-Alkalyn може да обезбеди концентрирани нивоа на креатин без да го конвертира во креатинин.
Kre-Alkalyn се апсорбира побрзо од креатин монохидрат, што го прави Kre-Alkalyn идеален за вас. Се вели дека има 90% стапка на апсорпција во мускулите во споредба со монохидратниот креатин, кој има само 2 до 18%.
Kre-Alkalyn не бара фаза на вчитување за ефективност, додека креатин монохидрат бара фаза на полнење на креатин што може да потрае и до една недела.
ПРИДОБИВКИ ОД КРЕАТИН МОНОХИДРАТ И КРЕ-АЛКАЛИН
💪Зголемен обем на мускулите.
💪Зголемено ниво на енергија за време на тренинзите.
💪Подобрете ги перформансите при анаеробни активности со висок интензитет, како што се кревање тегови или спринт.
💪Зголемена скелетна мускулна маса.
💪Зголемена издржливост.
💪Зголемена работа на мозокот.
Наша препорака:
Текстот го подготви
Христина Марковска-Хардкор Шоп