Исхрана, Суплементи, Текстотека

ПОДДРШКА НА ПРИРОДНИОТ ТЕСТОСТЕРОН

Бенефити на трибулус:

  • Зголемување на нивото на енергија
  • Промовирање на поздрави нивоа на тестостерон
  • Поттикнување на мускулниот тон
  • Поддршка брзина и агилност

 

ПРОДУКТ ЗА ПОДДРШКА НА ТЕСТОСТЕРОНОТ

ЗМА, која е составена од цинк и магнезиум аспартат и витамин Б-6, може да помогне во одржувањето на нивото на тестостерон во телото и да ве врати на вистинскиот пат со резултатите.

Земени во доза од 30 мг цинк и 450 мг магнезиум, ЗМА е дизајнирана за да ја поддржи вашата сила и големина.  Вообичаено, ЗМА се зема пред спиење, бидејќи исто така може да помогне во одржување на мирен сон и заздравување.

ЗМА додатоци се безбедни и за мажите и за жените. Иако жените немаат нивоа на тестостерон високи како мажите, жените се уште можат да се дополнат со ЗМА за промовирање на мускулите и закрепнување.

 

СОВЕТИ ЗА ПОДДРШКА НА ТЕСТОСТЕРОНОТ

Еве неколку совети како да се оптимизира поддршката за тестостерон:

  • Спијте меѓу 7 и 8 часа ноќе! Недостатокот на спиење е многу тежок на нивото на хормоните.
  • Држете го стресот подалеку! Најдете неколку техники за справување со стресот кој работат и држeте се со нив!
  • Одржувајте избалансиран план за исхрана со широк спектар на овошја зеленчук и протеински извори!
  • Додадете суштински масти во вашата исхрана! Суштинските масти помагаат во нормалното производство на хормони. Значи, не е добра идеја да ги намалите здравите масти од вашата исхрана целосно!

Суплементи на нашиот пазар кои ке ви поможат за поддршка на вашиот природен тестостерон:

TESTOXX | 60 caps

 

 

ZmaPRO 120 caps