Текстотека

ЗЕЛЕН ЧАЈ и употреба

ГОРЕЊЕ НА МАСТИ И ЗГОЛЕМЕН ФОКУС 

Зелениот чај има природен кофеин во него, така што може да се искористи за да се промовира нивото на енергија.  Сепак, одлично за зелениот чај е тоа што покрај кофеинот, исто така, обезбедува антиоксидантна заштита, што го прави одличен избор за борба против телесна маст за време на вежбање. Најголемите придобивки на зелениот чај вклучуваат:

  • Антиоксидантна заштита за оптимално целокупно здравје
  • Здрави нивоа на енергија
  • Подобрен фокус и концентрација
  • Оптимална метаболна стапка

 

ИДЕАЛЕН ЗА БОДИБИЛДИНГ НАТПРЕВАРУВАЧИ

Поради бројните здравствени придобивки на зелениот чај, буквално сите ќе имаат корист од него.

Не е важно дали барате да изгубите тежина или не, зелениот чај може да помогне во промовирањето на здрав начин на живот преку своите антиоксидантни квалитети.

Зелениот чај, исто така, работи добро за оние кои се обидуваат да ја намалат тежината и мастите за бодибилдинг шоу или фотографирање, поради неговите природни диуретични атрибути.  Земете зелен чај додека сте на диетата, тој може да го промовира излачувањето на урината, што може да му помогне на телото да ослободи вишок вода.

АКО САКАТЕ ДА ГОРИТЕ ПОВЕЌЕ МАСТИ, ЗЕЛЕНИОТ ЧАЈ Е ЗА ВАС!

Зелениот чај е комплетен додаток и дефинитивно може да се зема во себе во екстрактивна форма, обично во опсег од 250 до 500mg дневно.

Сепак, зелениот чај, исто така, добро функционира кога се комбинира со други состојки што согоруваат маснотии. Многу додатоци за согорување на масти го користат зелениот чај како критична компонента на производот, и во комбинација тие можат да ги направат вашите резултати на сосема ново ниво на успех!

 

 

Статиите објавени на hardcoreshop.mk се од информативен карактер и не се приспособени во зависност од индивидуалните потреби. За да употребувате одредена диета или суплементи консултирајте се со вашиот доктор или нутриционист.