Текстотека

ЦИТРУЛИН и употреба

Кога се туркате себе си до лимитот , ден по ден, сакате додаток кој ќе ви помогне да ги уништите сите повторувања кои ги правите. Можеби ги имате основните работи – креатин, протеини и тони вода. Сега барате нешто ново. Нешто да ве пумпа и да ги направи вашите вени да излезат на површината.

Додатокот што треба да се разгледа е Цитрулин(Citrulline). Тоа е не-есенцијална амино киселина која ја поддржува содржината на аргинин во телото.  И аргинин е пред-курсорот на азотниот оксид што води кон вазодилатација – со други зборови – мускулно пумпање. Вазодилатација значи се шират крвните садови, помагајќи ви со кислород и хранливи материи за време на вежбањето.

 БЕНЕФИТИ НА ЦИТРУЛИНОТ  

  • Зголемен проток на крв во вашите мускули
  • Поддршка на мускулната енергија, сила и моќ
  • Побрзо опоравување
  • Повеќе повторувања, што значи повеќе мускули

 

Ако редовно вежбате со висок интензитет, Citrulline е одличен пред-тренинг додаток за вас. Цитрулинот е безбеден за мажи и жени од сите возрасти. Без разлика дали барате да се израмни со губење на маснотии, природно да ги заситете мускулите или да се подобрите во спорт – со амино киселината Цитрулин ќе видите одлични добивки на перфоманси.

ДОЗИРАЊЕ НА ЦИТРУЛИНОТ

За да ги добиете најдоброто наменети резултати од Цитрулин, треба да земате од 3 до 6 грама дневно. Можете да земате поединечна доза или да ја делите на 2 дози – една на утро и една на вечер.

Можете дури и да го земате Цитрулинот како дел од вашиот пред-тренинг суплемент стак. Цитрулин не е стимулант, па затоа не треба да имате проблеми со добивањето на мирен сон.

Цитрулинот прави одлична комбинација со амино киселини со разгранет ланец, BCAA, или други состојки за пред тренинг како креатин, јаглехидрати, кофеин и многу повеќе. Citrulline можете да го најдете како самостоен производ или во комбинација со други состојки.

Ние ви го препорачуваме најдобриот Цитрулин суплемент кој е достапен на нашиот пазар

https://hardcoreshop.mk/shop-5/citrulline-malate-90-tablets/