Текстотека

Девојки и протеини, најчесто поставувани прашања…

Напишано од Христина Марковска професионален фитнес тренер Девојка. Вежба, сака да качи мускулна маса/сака да намали телесни масти, чита на интернет за whey протеин. После секоја нова прочитана информација, следат

Сподели:

ZMA® употреба и бенефиции

By Христина Марковска ZMA за 30% повеќе тестостерон и хормон за раст.Производ кој има уникатен систем на елементите – цинк и магнезиум – хелатни форми со амино киселини и витамин

Сподели:

Ашваганда

Ашваганда е адаптогена билка која е популарна поради нејзините ефекти како невропротективната, антиаксијантна, антидепресивна и антиинфламаторна… Придобивки: Ашвагандата може да зголеми мускулна маса и сила. Студијата од 2010 објавена во

Сподели:

Електролити

Електролити се минерали во вашето тело кои имаат електричен полнеж. Тие се во вашата крв, урина, ткива и други телесни течности. Електролити се важни, бидејќи тие помагаат: -Да се балансира

Сподели:

Бенефити на додатоци за пред тренинг

Дотатоците за пред тренинг се составени од неколку клучни состојки, како што се кофеин и бета-аланин, кои работат заедно за да ги подобрат вашите тренинг сесии. Со земање додатоци за

Сподели:

Колку е важна инсулинската чувствителност?

Повеќето од луѓето кои ја посетуваат теретаната, сеуште не знаат колку е битна инсулинската чувствителност! • Тоа е од клучно значење. • Ако не сте чувствителни на инсулин, многу од

Сподели:

Моќта на GABA!

GABA, или гама-аминобутринска киселина, е еден од најинтересните ноотропици. Тоа е моќна амино киселина која првпат била откриена во 1883 година и е класифицирана како невротрансмитер, што значи дека им

Сподели:

Методи на Арнолд

Планот на Арнолд за маса се состои од неколку методи. Вежбите се долги, тренинг сесијата може да потрае од 1,5 до 2 часа. Сепак, ова е неделив дел од процесот

Сподели:

Што да правите доколку не гледате повеќе резултати во теретана?

Големо задоволство е резултатот што го гледате на вашето тело од одењето во теретана. Тренирање со трежина и кардиото предизвикуваат  реакција  во телото за тоа да стане посилно,  да добие

Сподели:
Сподели: