Текстотека

ОПОРАВУВАЊЕ ПОСЛЕ ТРЕНИНГ

Веднаш по тренингот е време да се добијат хранливи материи во вашите мускули за поправка и опоравување.  Whey протеинот е одличен избор, тој е протеин кој брзо се апсорбира, кој е најкорисен како пост-тренинг протеин.

Вејот е брз и ефикасен. Можете да најдете прашоци кои се чисти, и прашоци тешки со јаглехидрати и калории. Некои вообичаени форми на Веј вклучуваат хидролизиран веј, изолат протеин и концентратен протеин.

 

ТАЈМИНГОТ Е СЕ!

Ако се туркате себеси и ги завршувате вашите серии и повторувања во теретана, тогаш вашата мускулна енергија ќе се исцрпи на крајот од тренингот. Неуспехот да се надополни оваа форма на складирање на енергијата во мускулното ткиво може да ве изложи на ризик од замор во текот на следната тренингот.

Затоа додавањето на креатин на вашиот пост-тренинг протокол за обновување е исклучително мудра одлука. Преземајќи го креатинот кога мускулите најмногу имаат потреба, можете да направите голем чекор во борбата против замор.

 

НЕ ЗАБОРАВАЈТЕ ГО ВАШИОТ ГЛУТАМИН!

Бидејќи глутаминот е силно исцрпен за време на физичката активност, дополнувањето со глутамин после тренингот е одлично за зголемување на вкупната стапка на закрепнување и за поддршка на имунолошкиот систем.

За најдобри резултати, земете го веднаш после тренингот, а потоа повторно пред да одите во кревет.

 

БЦАА

После-тренинг шејкот без амино киселини со разгранет синџир (BCAA) е како рок бенд без тапанар. Бидејќи овие се есенцијални аминокиселини кои мускулите не можат да ги направат, дополнувањето со изолирани BCAA е одлично за зголемување на ефикасноста на обновувањето на вашето тело и синтезата на протеини.

 

Најдобрите протеини, креатини, глутамини и бцаа на нашиот пазар : 

https://hardcoreshop.mk/shop-5/iso-fuji-2000-gr/

https://hardcoreshop.mk/shop-5/100-whey-100-1500-gr/

https://hardcoreshop.mk/shop-5/100-whey-protein-2-3kg/

https://hardcoreshop.mk/shop-5/100-pure-l-glutamic-400g/

https://hardcoreshop.mk/shop-5/creaz-500g-powder/

https://hardcoreshop.mk/shop-5/bcaa-powder-811-300-gr/