Текстотека

BCAA и употреба

BCAA се апсорбираат директно во мускулните ткива и брзо се метаболизираат. Поради ова, BCAA најчесто поддржуваат:

 

  • Сила и моќ
  • Брзо опоравување после тренинг сесија
  • Потенцијал за изградба на мускул
  • Го крева нивото на енергија

 

 

Земањето на BCAA пред и после тренингот е клучно за оптимални резултати. Ова е кога мускулните ткива најмногу бараат амино киселини, па нахранете ги вашите гладни мускули!

 

Исто така, можете да ги додатете во вашата исхрана, што може да биде корисно ако сте на строг план за губење на масти.

 

Највообичаен начин да ги земете вашите амино киселини е во форма на капсула, но ако се борите со апчиња за голтање, има и нешто за вас. BCAAs се достапни во течни, прав или џвакање форми. Најдете ги оние што работат за вас!

Најдобри BCAA на нашиот пазар :

https://hardcoreshop.mk/shop-5/bcaa-high-speed-300gr/

https://hardcoreshop.mk/shop-5/uns-bcaa-instant-extreme-500g-lemon/