Текстотека

АМИНО КИСЕЛИНИ и употреба

АМИНО КИСЕЛИНИТЕ ВИ СИ ПРИЈАТЕЛИ!

Ако барате да ги задржите работите едноставно, нашите основни аминокиселини ќе бидат совршени за вас. Со ништо друго освен со директна мешавина од сите амино киселини што ви се потребни, ова е добра опција за градење на мускул, горење на масти и одржување на вашата форма!

За да ги добиете амино киселините кои работат во ваша корист, земете две до четири порции пред и после периодот на вежбање. Вашите мускули се подготвуваат да ги апсорбираат амино киселините и веднаш да ги искористат за мускулна поправка во овие времиња, затоа бидете сигурни дека ќе ги внесите во вистинско време!

Бидејќи телото го ослободува инсулинот секој пат кога консумирате јаглехидрати, користете пост-тренинг комбинација од јаглехидратите и амино киселините за брза апсорпција и доставување на тие амино киселини во мускулите.

Аминокиселините со јаглехидрати се одлично решение за секој спортист кој има потреба од надополнување, обезбедувајќи ви важни јаглехидрати за гориво, заедно со аминокиселините за опоравување.

АМИНО КИСЕЛИНИ ПОСЛЕ ТРЕНИНГ

Добивањето на протеин кој брзо се апсорбира веднаш по вашето тренирање е од клучно за задржување и градење на мускулите. Додавањето висококвалитетни аминокиселини во мешавината е уште еден чекор во вистинската насока.

Амино киселините и протеините работат неверојатно добро заедно, поради што многу од најквалитетните протеини доаѓаат со комплексни количини амино киселини за да ги задоволат вашите барања. Ако сакате погодност и перформанси во еден контејнер, додадете протеин во комбинација со аминокиселини.

За најдобри резултати земете една лажичка заедно со брзо дејствувачки извор на јаглени хидрати веднаш по вашата тренинг сесија.

Најдобри амино киселини на нашиот пазар се: 

https://hardcoreshop.mk/shop/aminomax-6800-320-caps/

https://hardcoreshop.mk/shop/aminomax-8000-350-tab/

Најдобри јагле хидрати за комбинација со амино киселините: 

Carbonium 1000g – Orange