-36%
,

Iso-FUJI® 700 gr

Сподели:

ISO-FUJI Најсовршениот протеин во светот 

ISO-FUJI додаток во исхраната кој содржи е ултрафилтерен и микрофилтриран протеински излат од сурутка со вкрстен проток, погоден за спортисти кои вршат напорна физичка активност.

Бренд:

1,490 ден 2,340 ден

Ако го купите овој производ, ќе заработите 1490 Поени во вредност од 149 ден!
Ако го купите овој производ, ќе заработите 1490 Поени во вредност од 149 ден!
Исчисти

ISO-FUJI

66 дози             2,0 kg нето тежина

Произведено во Италија

Додаток во исхраната со засладувач

ISO-FUJI додаток во исхраната кој содржи е ултрафилтерен и микрофилтриран протеински излат од сурутка со вкрстен проток, погоден за спортисти кои вршат напорна физичка активност.

Протеините придонесуваат за раст и одржување на мускулната маса. Производот е исто така збогатен со витамин Б6 кој придонесува за намалување на заморот и истоштеноста, и со бромелаин, дигестивен ензим од природен извор. Протеините со сурутка се со висока биолошка вредност и природно содржат амино киселини со разгранет синџир (BCAA).

 

SKU: Недостапно Категории: ,

Нутритивни информации (Вкус: двојно чоколадо)

 

Дозирање: 3 мерици: 30 g

 

Нутритивни информации Во 100 g Во 30 g
Енергија 1444 kJ/ 340 kcal 422 kJ/ 99 kcal
Масти 1,3 g 0,4 g
Од кои заситени 0,9 g 0,3 g
Јаглехидрати 3,5 g 1 g
Од кои шеќери 1,5 g 0,5 g
Влакна 1,8 g 0,5 g
Протеин 79 g 24 g
Сол 0,58 g 0,17 g
Витамин Б6 1,4 mg 0,42 mg (30% ПДВ)*
*ПДВ – Препорачан дневен внес

 

СОСТОЈКИ: Микрофилтриран и ултрафилтриран протеински излат од сурутка (млеко) со вкрстен проток (содржи емулгатор: соја лецитин); Какао во прав со намалена масленост; Вкусови; Засладувач: сукралоза; бромелаин 2500 GDU/g (30 mg / дневна доза); Витамин Б6 (пиридоксин хидрохлорид).

 

 

Типичен аминокиселински состав во 100 g
Аланин 3,91 g
Аргинин 1,70 g
Аспартамска киселина 8,45 g
Цистеин 1,77 g
Глутаминска киселина 13,85 g
Глицин 1,23 g
Хистидин 1,17 g
Изолеуцин 5,18 g
Леуцин 7,93 g
 

Лизин

 

7,26 g

Метионин 1,66 g
Фенилаланин 2,30 g
Пролин 4,68 g
Серин 3,62 g
Треонин 5,37 g
Триптофан 1,20 g
Тирозин 2,08 g
Валин 4,81 g

 

Нутритивни информации (Вкус:Ванила)

 

Дозирање: 3 мерици: 30 g

 

Нутритивни информации Во 100 g Во 30 g
Енергија 1580 kJ/ 372 kcal 474 kJ/ 112 kcal
Масти 1 g 0,3 g
Од кои заситени 1 g 0,3 g
Јаглехидрати 1 g 0,3 g
Од кои шеќери 1 g 0,3 g
Влакна 0 g 0 g
Протеин 90 g 27 g
Сол 0,4 g 0,1 g
Витамин Б6 1,4 mg 0,42 mg (30% ПДВ)*
*ПДВ – Препорачан дневен внес

 

СОСТОЈКИ: Микрофилтриран протеински излат од сурутка (млеко) со вкрстен проток (емулгатор: соја лецитин); Вкусови; Засладувач: сукралоза; бромелаин 75 GDU (30 mg / дневна доза); Витамин Б6 (пиридоксин хидрохлорид).

 

 

Типичен аминокиселински состав во 100 g
Аланин 4,63 g
Аргинин 1,67 g
Аспартамска киселина 9,35 g
Цистеин 2,09 g
Глутаминска киселина 15,96 g
Глицин 1,33 g
Хистидин 1,36 g
Изолеуцин 6,40 g
Леуцин 8,70 g
 

Лизин

 

8,60 g

Метионин 1,90 g
Фенилаланин 2,47 g
Пролин 5,33 g
Серин 4,37 g
Треонин 6,24 g
Триптофан 1,41 g
Тирозин 2,35 g
Валин 5,84 g

МК Вкус: праска и јогурт

додаток во исхраната со засладувач

 

Нутритивни информации Во дневна доза (30 g) Во 100 g
Енергија 437 kJ / 103 kcal 1456 kJ / 343 kcal
Масти 0,1 g 0,3 g
Од кои заситени 0,1 g 0,3 g
Јаглехидрати 0,4 g 1,2 g
Од кои шеќери 0,2 g 0,5 g
Влакна 0 g 0 g
Протеин 26 g 86 g
Сол 0,15 g 0,49 g
Витамин Б6 0,42 mg (30% ПДВ*) 1,4 mg (100%*)

*ПДВ – Препорачан дневен внес

 

 

Аминокиселински профил во 100 g
Аланин 4,18 g
Аргинин 1,75 g
Аспартамска киселина 9,19 g
Цистеин 1,84 g
Глутаминска киселина 15,13 g
Глицин 1,17 g
Хистидин 1,42 g
Изолеуцин 5,35 g
Леуцин 8,86 g
 

Лизин

 

8,02 g

Метионин 1,84 g
Фенилаланин 2,51 g
Пролин 4,6 g
Серин 3,84 g
Треонин 5,6 g
Триптофан 1,17 g
Тирозин 2,17 g
Валин 4,93 g

 

 

СОСТОЈКИ: Микрофилтриран протеински излат од сурутка (млеко) со вкрстен проток (Volactive® UltraWhey XP instant Sunflower) (содржи емулгатори: сончогледов лецитин, соја лецитин); вкусови; киселина: лимонска киселина; засладувач: сукралоза; бромелаин 2500 GDU/g (30 mg / дневна доза);  витамин Б6 (пиридоксин хидрохлорид).

МК Вкус: кокос и чоколадо

додаток во исхраната со засладувач

 

Нутритивни информации Во дневна доза (30 g) Во 100 g
Енергија 434 kJ/ 102 kcal 1458 kJ/ 344 kcal
Масти 0,3 g 1 g
Од кои заситени 0,2 g 0,6 g
Јаглехидрати 1,2 g 4 g
Од кои шеќери 0,2 g 0,7 g
Влакна 0,9 g 3 g
Протеин 24 g 80 g
Сол 0,25 g 0,84 g
Витамин Б6 0,42 mg (30% ПДВ)* 1,4 mg

*ПДВ – Препорачан дневен внес

 

 

Аминокиселински профил во 100 g
Аланин 3,91 g
Аргинин 1,68 g
Аспартамска киселина 8,62 g
Цистеин 1,69 g
Глутаминска киселина 14,09 g
Глицин 1,13 g
Хистидин 1,33 g
Изолеуцин 4,96 g
Леуцин 8,22 g
 

Лизин

 

7,42 g

Метионин 1,7 g
Фенилаланин 2,36 g
Пролин 4,27 g
Серин 3,61 g
Треонин 5,21 g
Триптофан 1,1 g
Тирозин 2,04 g
Валин 4,6 g

 

 

СОСТОЈКИ: Микрофилтриран протеински излат од сурутка (млеко) со вкрстен проток (Volactive® UltraWhey XP instant Sunflower)  (содржи емулгатори: сончогледов лецитин, соја лецитин); какао во прав со намалена масленост; вкусови; натриум хлорид, засладувач: сукралоза; бромелаин 2500 GDU/g (30 mg / дневна доза); Витамин Б6 (пиридоксин хидрохлорид).

МК Вкус: колачи

додаток во исхраната со засладувач

 

Нутритивни информации Во дневна доза (30 g) Во 100 g
Енергија 451 kJ / 106 kcal 1464 kJ / 344 kcal
Масти 0,1 g 0,3 g
Од кои заситени 0,1 g 0,3 g
Јаглехидрати 0,7 g 2,4 g
Од кои шеќери 0,2 g 0,6 g
Влакна 0 g 0,2 g
Протеин 26 g 85 g
Сол 0,27 g 0,89 g
Витамин Б6 0,42 mg (30% ПДВ*) 1,4 mg (100%*)

*ПДВ – Препорачан дневен внес

 

 

Аминокиселински профил во 100 g
Аланин 4,14 g
Аргинин 1,74 g
Аспартамска киселина 9,12 g
Цистеин 1,82 g
Глутаминска киселина 15 g
Глицин 1,16 g
Хистидин 1,41 g
Изолеуцин 5,3 g
Леуцин 8,78 g
 

Лизин

 

7,95 g

Метионин 1,82 g
Фенилаланин 2,49 g
Пролин 4,56 g
Серин 3,81 g
Треонин 5,55 g
Триптофан 1,16 g
Тирозин 2,16 g
Валин 4,89 g

 

 

СОСТОЈКИ: Микрофилтриран протеински излат од сурутка (млеко) со вкрстен проток (Volactive® UltraWhey XP instant Sunflower) (содржи емулгатори: сончогледов лецитин, соја лецитин); вкусови; какао во прав со намалена масленост; засладувач: сукралоза; бромелаин 2500 GDU/g (30 mg / дневна доза); витамин Б6 (пиридоксин хидрохлорид).

МК Вкус: диви бобинки и јогурт

додаток во исхраната со засладувач

 

Нутритивни информации Во дневна доза (30 g) Во 100 g
Енергија 452 kJ / 106 kcal 1443 kJ / 340 kcal
Масти 0,1 g 0,3 g
Од кои заситени 0,1 g 0,2 g
Јаглехидрати 0,3 g 0,9 g
Од кои шеќери 0,1 g 0,5 g
Влакна 0 g 0 g
Протеин 26 g 85 g
Сол 0,15 g 0,48 g
Витамин Б6 0,42 mg (30% ПДВ*) 1,4 mg (100%*)

*ПДВ – Препорачан дневен внес

 

 

Аминокиселински профил во 100 g
Аланин 4,15 g
Аргинин 1,74 g
Аспартамска киселина 9,13 g
Цистеин 1,83 g
Глутаминска киселина 15,02 g
Глицин 1,16 g
Хистидин 1,41 g
Изолеуцин 5,31 g
Леуцин 8,8 g
 

Лизин

 

7,97 g

Метионин 1,83 g
Фенилаланин 2,49 g
Пролин 4,57 g
Серин 3,82 g
Треонин 5,56 g
Триптофан 1,16 g
Тирозин 2,16 g
Валин 4,9 g

 

 

СОСТОЈКИ: Микрофилтриран протеински излат од сурутка (млеко) со вкрстен проток (Volactive® UltraWhey XP instant Sunflower) (содржи емулгатори: сончогледов лецитин, соја лецитин); вкусови; киселина: лимонска киселина; засладувач: сукралоза; бромелаин 2500 GDU/g (30 mg / дневна доза); боја: антоцијанини; витамин Б6 (пиридоксин хидрохлорид).

Вкус

Ванила, Двојно Чоколадо, Диви бобинки и јогурт, Колачи, Кокос и чоколадо, Праска и јогурт

Употреба: Се мешаат 3 мерици = 30 g со 80 ml вода или друг омилен пијалак. Количината на вода може да се зголеми за да се промени густината и интензитетот на вкусот по желба. Земете 1 порција еднаш дневно помеѓу оброци или 1 час пред тренинг. Производот може да се користи и по тренинг.

Предупредувања: Не употребувајте ако сте алергични на било која од додатоците. Немојте да употребувате ако сте бремени или негувате. Не ја надминува препорачаната дневна доза. Додатоците во исхраната не треба да се користат како замена за разновидна и добро балансирана исхрана. Се препорачува урамнотежена исхрана и здрав начин на живот. Чувајте го на суво и ладно место. Да се чува подалеку од мали деца. Заштита од директна сончева светлина и замрзнување.